A magyar állampolgároknak milyen feltételeknek kell megfelelni a három hónapnál hosszabb szlovákiai tartózkodáshoz?

2013. október 1. kedd | Kategória: | 0 Hozzászólás

A három hónapnál hosszabb idejű szlovákiai tartózkodás joga akkor jön létre, ha a magyar állampolgár teljesíti az alábbi feltételek valamelyikét:
a)    Szlovákia területén alkalmazásban (munkajogviszonyban) áll,
b)    Szlovákia területén egyéni vállalkozása van,
c)    saját magára és családtagjaira vonatkozóan olyan anyagi forrásokkal rendelkezik, amelyek biztosítják, hogy a szlovákiai tartózkodása (tartózkodásuk) során nem jelent(enek) majd terhet a szlovákiai szociális ellátórendszernek és egészségügyi biztosítási rendszernek,
d)    Szlovákiában alapiskolai, középiskolai vagy felsőfoktatási szintű oktatási intézményben folytat tanulmányokat,
e)    feltételezhető, hogy munkába áll,
f)    olyan uniós állampolgárhoz csatlakozó, vagy azt kísérő családtag, aki teljesíti az a)-e) pontok szerinti feltételek valamelyikét.