Kategória: A szlovákiai választások

Magyar állampolgár vagyok, nincs szlovák állampolgárságom, de van szlovákiai állandó lakhelyem. Választhatok-e, illetve választható vagyok-e szlovákiai parlameti választáson, az európai parlamenti választás, a helyi önkormányzati választás, a megyei önkormányzati választás, a köztársásági elnöki választás során?

2011. december 6. kedd | Kategória: | 0 Hozzászólás

A szlovákiai parlamenti választáson kizárólag szlovák állampolgár vehet részt. A szlovák állampolgársággal nem rendelkező személy nem választhat és nem is választható. Szlovákiai európai parlamenti választás során Ön választójoggal rendelkezik, feltéve hogy legalább tizennyolc éves és Magyarországon nem függesztették fel a választójogát. Ha élni kíván e jogával, akkor ezt legkésőbb a választások előtti negyvenedik napig kell [...]

Bõvebben

Szlovák állampolgárság hiányában lehetek-e tagja, vagy választott tisztségviselője szlovákiai politikai pártnak, politikai mozgalomnak?

2011. december 6. kedd | Kategória: | 0 Hozzászólás

A Szlovákiában bejegyzett politikai párt vagy mozgalom szerveibe kizárólag szlovák állampolgár választhat, illetve választható.  

Bõvebben